vineri, 3 februarie 2012

Rulouri din piept de pui & cartofi rustici

             Astăzi a sosit rândul unei combinații (more or less) periculoase: piept de pui - carne, adică - cu cartofi. Comentariile suplimentare sunt inutile! :-) Cu toate astea, a meritat să păcătuiesc culinar, ținând cont de mirosul pe care încă îl simt în casă, de mâncare yummy, și de gustul rulourilor, unul extraordinar (fără să exagerez!).
             Aveți nevoie de puține, dar indispensabile: piept de pui tăiat fâșii, castraveți murați în oțet (mărime baby, să încapă lejer în rulouri), brânză sau cașcaval ușor sărate, 4 cartofi, ceapă verde. Din categoria condimentelor: pentru piept - sare, piper, rozmarin, curry, iar pentru cartofi - rozmarin, sare, boia iute. Se adaugă și ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui, după cum vă poftește inima. Tot yummy va ieși!
             Cum se face: păi... destul de simplu. Se taie pieptul de pui în fâșii cât mai lungi și cât mai subțiri cu putință, se bat apoi ușurel, să nu devină prea subțiri, că se vor rupe. Fâșiile se stropesc cu ulei de măsline sau... de alt fel, se condimenteaza ușor, iar apoi se ung cu brânza sărată tartinabilă, ori - după caz - se așează o fâșie micuță de cașcaval pe unul dintre capetele fâșiei de pui, să meargă ușor la rulat. Tot pe fâșia de piept am așezat bucățele de ceapă verde proaspătă și câte 1 castravete murat în oțet, mărime baby, adică foarte mic, dar deloc sfios. :-) Se rulează fâșiile, pe rând, se obțin mici rulouri, care se prind cu 1-2 scobitori, în funcție de necesități, toată ideea fiind, evident, să nu se desfacă prin tavă, obraznice fiind.
              Cartofii se taie în cuburi rezonabil de mari, se așează ca un pat peste hârtia de copt din tava unsă în prealabil cu puțin, dar puțin unt. Peste cartofii condimentați cu cele amintite mai sus, se așează rulourile, nu foarte înghesuite, să aibă loc să respire, vorba aia. Se bagă la cuptor circa 60-70 de minute, dar se verifică constant. Cartofii probabil se vor lăsa mai mult așteptați decât pieptul cu accesoriile sale delicioase. Și se mănâncă. Se mănâncă bine. Cam ăsta e secretul succesului, pofta! :-)
               Aveți o poză before:
             Și - firește - una after:
         Poftă bună! :-) Yummy food makes people happy!
         - Larisa -

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu