duminică, 5 februarie 2012

Biscuiți din cocos

        Revista Good Food România i-a considerat cei mai simpli biscuiți din lume. Cu sau fără exagerări, eu nu știu dacă-s cei mai simpli, dar cu siguranță sunt extrem de buni și de aromați. Citind rețeta propusă de revistă, am spus că merită o jumătate de oră de atenție. Și am avut dreptate! :-)
        
        Pentru minunății vă trebuie: 100 grame fulgi de nucă de cocos, 2 albușuri, 60 grame de zahăr și 1 praf de sare. Preîncălziți cuptorul, lăsându-l la foc mediu, cât pregătiți compoziția. Vă ocupați întâi de albușuri, le bateți spumă, împreună cu praful de sare, apoi adăugați zahărul și nuca de cocos. După fiecare chestie adăugată, amestecați energic pentru încorporare. O să iasă o pastă de consistență potrivită, numai bună de modelat. Luați cu o linguriță sau cu o lingură (depinde ce mărime doriți să aibă biscuiții) din compoziție, câte puțin, cât să aveți o biluță pe care ulterior, când o așezați în tavă (prealabil pregătită cu hârtia de copt în ea!), să o turtiți puțin cu lingurița, cât să iasă biscuiții aproape rotunjori, sau oricum, să nu se destrame prin tavă. :-) Apropo, la final... ar trebui să aveți niște biscuiți ușor crocanți și albi deasupra.
         Și fiindcă încep să realizez de ce sunt cei mai simpli biscuiți din lume, vă zic cât trebuie să-i lăsați la copt: 10 minute per porție, iar mie în tavă mi-au încăput câte 10 biscuiți deodată. Cert e că doar 2 ture au mers, din compoziția de mai sus, așa că dacă doriți mai mulți, plusați și la ingrediente, firește. Poftă buuuună! 
         Yummy food makes people smile! 
         - Larisa -

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu