vineri, 30 martie 2012

Mini-clătite cu fulgi de ciocolată și miere/căpșuni :-)


               S-a nimerit să am prin casă un amestec pentru clătite pufoase (în genul celor americane) de la Dr.Oetker, așa că am ales să-l folosesc. Pe lângă amestec (pe care-l găsiți oriunde, în hypermarketuri) vă mai trebuie 150 grame iaurt gras sau lapte bătut simplu și 1 lingură de unt nesărat (eu am folosit unt Lurpak), plus albușul unui ou. Eu am bătut albușul spumă, apoi l-am amestecat cu iaurtul și cu untul moale (topit la microunde), după care am încorporat amestecul Dr.Oetker până am obținut un amestec omogen.
                Turnați amestecul cu lingura în tigaia cu ulei încins, la foc mic, vă vor încăpea cam 4 mini-clătite într-o tură de prăjit. Evident, la prăjit folosiți ulei de floarea-soarelui. 
                 Pentru topping: 2 le-am făcut cu miere și scorțișoară, 2 cu căpșuni cu iaurt dulce (găsiți rețeta în postările de ieri, poate vă amintiți). Poftă bună! :-)





joi, 29 martie 2012

Căpșuni cu iaurt dulce

                Am găsit niște căpșuni perfecte în piață și - ca atare - am decis să le supun unui chin nedorit de ele, adică să le transform într-un desert plăcut și gustos. Decizie bună, din punctul meu de vedere! :-)


Ingrediente necesare:
- 500 grame căpșuni proaspete
- 100 grame zahăr
- 300 grame iaurt (eu am amestecat 250 grame iaurt 0% grăsime cu 50 grame smântână 15% grăsime)

Mod de pregătire:
- se clătesc căpșunile, se taie codițele 
- se feliază căpșunile și se pun într-un vas (al meu a fost un vas de yena)

- se amesteca iaurtul cu zahărul până la omogenizare, apoi se toarnă peste căpșuni și se mai amestecă o dată

Bonus pentru voi: căpșuna cea mai frumoasă din cele 500 grame. :-)

Poftă bună!
Yummy food makes people smile!
- Larisa -


Omletă cu ceapă verde și emmentaler

                  Am gătit o omletă delicioasă și extrem de simplă, în privința preparării. Dintotdeauna mi-a plăcut ceapa verde în combinație cu ouăle, mai ales dacă e vorba despre omletă. Dacă adăugăm și ceva cașcaval sau brânză, după plac, e clar că ne-am ales cu un mic dejun grozav!


Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 1 legătură medie de ceapă verde
- 50-100 grame de cașcaval (eu am folosit Emmentaler, de la Dorna)
- vegeta după gust
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit

Mod de pregătire:
- se pune uleiul în tigaia wok, se lasă la încălzit, iar apoi se adaugă ceapa verde tăiată cubulețe / cerculețe
- după ce se rumenește ceapa, se bat ouăle într-un castron, cu vegeta, și se toarnă peste ceapa din wok
- se amestecă continuu în wok, pentru a nu lăsa ouăle să se închege într-o omletă tip tortilla, ca o turtă, și pentru a le permite să se segrege în bucățele mici, ușor de mâncat ulterior
- când omleta a ajuns la culoarea dorită, se adaugă cașcavalul ras în prealabil, iar apoi se amestecă din nou circa 1 minut, din aceleași rațiuni ca și cele descrise anterior.

Poftă bună!
Yummy food makes people happy!
- Larisa -

marți, 27 martie 2012

Salată de spanac & mâncare de spanac cu ou și smântână

                Am ochit 2 feluri dintr-o lovitură, ceea ce nici nu-i rău, după părerea mea. Am cumpărat doar 1 kg de spanac și regret asta, fiindcă mi-ar fi trebuit măcar 3 ca sa iasă o porție mai zdravănă. Corect spus, ca să iasă mai multe porții! :-) În orice caz, am făcut o salată de spanac cu ridichi roșii + ceapă verde, alături de o mâncare de spanac cu ou și smântână.



     Mâncarea de spanac cu ou și smântână                                    Salata de spanac cu ridichi și ceapă verde


Ingrediente necesare:

* salată:
- 200 grame spanac
- ulei de măsline
- 4 ridichi roșii mici
- 1 legătură ceapă verde
- sare, condimente
- oțet simplu sau de merișoare (eu am folosit oțet cu merișoare de la IKEA, cumpărat de tata) :-)

* mâncare de spanac cu ou și smântână:
- 800 grame spanac 
- 100 ml ulei
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ou
- 100 grame smântână 15% grăsime
- sare, piper, condimente după gust

Mod de pregătire:
* salată
- se spală spanacul și se curăță de tulpini (more or less, că e greu...), apoi se taie în bucățele mici și medii, ca pentru orice altă salată

- se adaugă ridichile roșii tăiate felii, ceapa feliuțe

- se adaugă oțetul de merișoare (sau simplu) și uleiul de măsline, alături de condimente

- se amestecă energic toate cele de mai sus :-)

* mâncare de spanac:
- se spală spanacul, se curăță de tulpini

- se pune la fiert spanacul spălat în apă cu sare și se lasă să scadă

- când a fiert, îl scurgem într-o sită specială și clătim cu apă rece ( * important, fiindcă clătirea cu apă rece îi va menține culoarea verde, frumoasă, iar spanacul va arăta mai bine)
- după clătire, tocăm spanacul cât mai mărunt

- într-o crăticioară mică, fiindcă rămâne puțin spanac din cca. 1 kg, fiind 90% apă, punem ulei de floarea-soarelui și feliuțele de ceapă verde la călit, apoi adăugăm peste spanacul

- după ce a stat pe foc cam 5 minute, adăugăm oul peste, amestecând continuu câteva minute, apoi smântâna, repetând amestecarea până la omogenizare

Rezultatul final îl aveți chiar la început, în porție mică.
Poftă bună!

Yummy food makes people happy!
- Larisa -