miercuri, 7 martie 2012

Vită cu ciuperci trase-n unt și usturoi

          În timp ce vă scriu, savurez exact ceea ce voi descrie: o minunată carne de vită, însoțită de niște ciuperci uriașe (ei, aproape uriașe!), gâdilate de usturoi granulat și bucățele de unt Lurpak nesărat.

          Ingrediente necesare:
- 2 felii de carne de vită (eu am folosit pulpă, cred - niciodată nu m-am priceput la identificarea asta...)
- 9-10 ciuperci albe, proaspete 
- 2 feliuțe subțiri de unt 
- cremă de brânză Philadelphia
- rozmarin, sare, piper, oregano, usturoi granulat
- ulei de măsline
- 250 ml apă

           Mod de pregătire:
- se condimentează carnea de vită și se stropește cu foarte puțin ulei de măsline
- se pregătește hârtia de copt în tava unsă cu niște ulei, cât să nu se ardă nimic
- ciupercuțele se curăță, se clătesc în apă rece, se condimenteaza cu niște usturoi granulat și cu alte condimente, după gustul fiecăruia, apoi se pune pe fiecare dintre ele câte puțină cremă de brânză
- se adaugă carnea + ciupercuțele în tavă, apoi peste ele un pahar de apă, să se pătrundă toate optim
- bucățelele de unt se pun pe carne, fiindcă asta va compensa lipsa uleiului (sau folosirea unei cantități mici de ulei de măsline, dacă nu deloc)

Sunt nemiloasă, așa că vă ofer și un detaliu! :-)

Curioși cam cât de bun e?
Păi cam foarte! :)
Poftă bună!

Yummy food makes people happy!
- Larisa - 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu