joi, 8 martie 2012

Brioșe cu cocos și ciocolată Merci / dulceață de mure

             Brioșele atacă din nou. Da, și pentru că e 8 martie, dar mai ales fiindcă sunt atât de kitchen-friendly. Nu vi se pare? Ușor de pregătit, gustoase, cu un aspect extraordinar de frumos, iubite (mai) de toată lumea. Eu mă declar, pentru a nu știu câta oară, o iubitoare a acestora, și sper să deveniți și voi la fel, dacă nu v-au cucerit deja. :-)

              Ingredientele necesare (14 brioșe):
- 400 grame făină
- 50 grame cocos
- 200 ml iaurt simplu
- 2 ouă întregi 
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 150 grame zahăr
- 1 praf copt / bicarbonat de sodiu
- 1 lg rasa de sare
- 1 lg esență de lămâie
- 3 batoane ciocolată Merci 
- 3 linguri dulceață de mure

             Mod de pregătire:
- ca de obicei, întâi preîncălziți cuptorul, astfel încât atunci când terminați amestecul de brioșe, să le puneți în tavă și deja să fie călduț acolo, pentru creșterea lor optimă
- amestecați ingredientele de mai sus în ordinea asta: zahăr, iaurt, ouă, cocos, ulei, făină (gradual), praful de copt, sarea, esența de lămâie (veți obține un amestec omogen)
- pregătiți tava specială pentru brioșe, puneți hârtiile în locurile pregătite pentru ele, ori formele de silicon (eu mai aveam niște hârtii de la Crăciun, am profitat și de ele, dar am folosit și formele de silicon)
- după asta, umpleți formele cu umplutura de brioșe, 3/4 aproximativ, că se umflă de vă speriați și nu mai au loc unele de altele (foarte serios) :-)
- apoi, că ați pus umplutura, tăiați batoanele de ciocolată Merci în feliuțe mărunte (cam 8 feliuțe dintr-un baton mi-au ieșit mie, cel puțin) și așezați-le deasupra unor brioșe (cam 6 din cele 14)
- după asta, puneți și dulceață în restul brioșelor, câte o linguriță (maxim, că după apasă excesiv aluatul) pe fiecare dintre cele rămase
- băgați tava la cuptor timp de 30-40 minute (la mine au stat chiar 40), apoi scoateți-le de la cuptor, lăsați-le la răcit și savurați-le împreună cu cei dragi, așa, ca de 8 martie! :-)
Poftă bună!



Yummy food makes people smile!
- Larisa -

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu