joi, 1 martie 2012

Turtițe de ovăz cu usturoi

           Mă așteptam să crească mai mult, nu au făcut-o, gustul nu e totuși de neglijat. :-) Sunt niște turtițe din ovăz, extrem de slab calorice, bune ca snacksuri sau ca înlocuitor de pâine, oricând dorești să ronțăi ceva dar știi că ar fi mai indicat să nu o faci! :-)) Adică... cam tot timpul! 
           
            Ingredientele necesare (pentru 12 turtițe mici):
- 2 lingurițe 1/2 de tărâțe de ovăz
- 2 linguri iaurt 
- o jumătate de linguriță de sare
- 2 ouă întregi
- 2 lingurițe usturoi granulat

             Modul de preparare:
- se amestecă toate ingredientele într-un bol mediu
- după ce se obține un amestec omogen, se acoperă cu un prosop sau șervet și se lasă 15 minute la pătruns (carevasăzică umflat, dar nu se prea umflă) :-)
- după ce le-ați lăsat la odihnit, le așezați cu o lingură pe hârtia de copt, obținând forme rotunde

* în mod evident, nu mi-au ieșit mie rotunde, însă asta e din cauză că amestecul e foarte lichid, greu să stea în loc punctele de compoziție... altă explicație ar fi că se iubesc, de-aia se tot chinuiau să se apropie! :-))
- după ce ați realizat niște forme (neregulate, cel mai sigur), le lăsați 20-25 minute la cuptor, la foc mediu

Prea light? Poate.
Poftă bună! 

Yummy food makes people happy!
- Larisa - 

2 comentarii:

  1. yumm ! usturoiul se poate inlocui si cu alte mirodenii nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. desigur, după preferințe :) eu aș mai încerca cu oregano, mentă uscată, cimbru, rozmarin sau poate cu niște sos chilli. :)

    RăspundețiȘtergere