joi, 8 martie 2012

Fenicul prăjit cu ardei gras și roșii, în sos de muștar

              Ador feniculul. Îmi place textura pe care o are, îmi place culoarea proaspătă, gustul special și - evident - parfumul pe care-l răspândește. E un ingredient unic, din atâtea puncte de vedere... Ar merita băgat în seamă mai mult! :-) Am ales să prepar o mâncare scăzută și ușor de făcut, fenicul prăjit cu ardei gras și roșii, în sos de muștar. Ce-a ieșit n-ar fi supărat pe nimeni, vă spun sigur! :-)

              Ingrediente necesare:
- 1 fenicul de mărime medie
- 2 roșii
- 1 ardei gras verde
- 1/2 de lămâie (pentru zeamă)
- 2 linguri de muștar cu mărar și hrean (se găsește sub marca Crenvurștilă, la borcănel)
- sare, oregano
- 4 linguri de ulei de măsline

               Mod de pregătire:
- se curăță feniculul de rădăcini și de miezul tare, aruncându-se ce-i în plus, apoi se taie felii de mărime mică spre medie, numai bune de mâncat ulterior
- se taie roșiile și ardeiul gras felii
- se adaugă în tigaia wok 4 linguri de ulei de măsline, iar după ce acesta se încinge, se pune acolo feniculul, însoțit de feliile de ardei gras și de roșii

- deasupra legumelor, se stoarce zeama de la o jumătate de lămâie, se adaugă cele 2 linguri de muștar, sarea și puțin oregano, apoi se amestecă
- peste tot amestecul de mai sus, se toarnă 250 ml apă, care se lasă acolo, până dispare (semn că s-au pătruns legumele, moment din care se mai amestecă puțin, apoi se poate închide focul)
            Combinația dintre gustul feniculului și cel acrișor, provenit din lămâie și muștarul special, oferă o experiență senzorială unică. Se îmbină perfect totul și iese un fel de mâncare absolut, dar absolut delicios! :-)
             Asta-i. Nu-i greu, da-i bun! :-)
             Poftă bună!


                                                      Yummy food makes people happy!
                                                                         - Larisa -

Un comentariu: