marți, 28 februarie 2012

Ficăței cu ceapă

        Nu mă pot declara o fană a ficățeilor de pui, dar pot să spun că mi-a plăcut mult felul ăsta de mâncare. E foarte ușor de pregătit și iese ceva extrem de gustos!
        Ingredientele necesare:
- 500 grame ficăței de pui
- 1 ceapă mare roșie (sau albă)
- 500 ml apă
- 2 lingurițe sos tabasco iute
- câteva fire de rozmarin
- sare, piper.
        Modul de preparare:
- în primul rând, curățați ficățeii de pielițe și de alte chestii neplăcute (inevitabil, au și așa ceva...), apoi clătiți-i în 4-5 ape, să se curețe bine-bine, până apa rămâne relativ curată, nu tulbure
- puneți ficățeii într-o tigaie tip wok (adâncă), cu 2 linguri de apă, în loc de ulei (sau cu ulei, dacă preferați, gustul e mai bun, dar e și mai gras totul), amestecând din când în când, și adăugați sarea, piperul, sosul tabasco și firele de rozmarin
- între timp, tăiați ceapa în cubulețe sau solzișori, după cum vă place mai mult (oricum se moaie și forma devine neimportantă), astfel încât să o puteți adăuga după, alături de ficăței
- după ce încep să se rumenească, adăugați 250 ml (cam o cană) de apă peste ei, și lăsați-i la foc scăzut, să se pătrundă bine și să capete o culoare frumoasă
- când deja s-au rumenit și apa a dispărut, scâzând treptat, adăugați peste ei ceapa și încă o cană de apă, apoi lăsați iarăși să scadă totul

- după ce dispare a doua tură de apă, și ficățeii stau ca într-un sos de ceapă, puteți închide focul și-i puteți servi (ideal cât sunt calzi!) - sunt delicioși!
Poftă bună!
Yummy food makes people happy!
- Larisa -


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu