miercuri, 29 februarie 2012

Brioșe cu dulceață de mure și cacao

          Iubesc brioșele, ador faptul că le poți combina cu felurite chestii, astfel încât să iasă ceva diferit mereu, dar la fel de gustos! Am optat să fac 12 brioșe cu dulceață de mure și cacao, adaptând o rețetă Good Food România, care m-a atras prin simplitate, în primul rând, apoi prin finețea ideii. :-)

          Ingredientele necesare: (pentru 12 brioșe)

- 300 grame făină
- 200 ml iaurt simplu
- 2 ouă întregi
- 100 ml ulei
- 130 grame zahăr
- 1 praf de copt
- 1 linguriță rasă de sare
- 1 pliculeț zahăr vanilinat Bourbon (de la Dr.Oetker)
- 200 grame dulceață de mure
- 30 grame cacao (după preferință)
* opțional (eu am pus în 5 dintre brioșe) se poate adăuga câte un jeleu de mure deasupra, care oricum se scufundă în brioșe, alipindu-se cu dulceața, dar rezultă un gust mai intens de fructe
           
                 Modul de preparare:
- se amestecă întâi: zahărul, iaurtul, ouăle, uleiul

- la amestecul rezultat, se adaugă făina în ploaie, praful de copt, sarea și zahărul vanilinat Bourbon + cacao pentru a întuneca puțin aluatul și a-l aroma 
- se umplu cu amestecul formele de brioșe, pe jumătate

- se adaugă în forme, deasupra amestecului, câte 1 linguriță de dulceață de mure

- după adăugarea dulceții, se pune restul de amestec până fiecare formă e umplută 3/4 sau aproape plină (cu grijă, căci brioșele au tendința să crească)

- se lasă la copt circa 30 minute, iar apoi 15 minute în forme, la răcire, pentru a desprinde ușor brioșele de hârtiuțele speciale sau de formele de silicon

               Țin să vă spun că brioșele de acest fel nu cresc atât de mult ca alte brioșe, din cauza greutății exercitate de dulceața de mure asupra compoziției - aluat. Cu toate astea, gustul e intens și merită încercate, aspectul rămânând unul genial! :-)
                    Poftă bună!
Și să nu uit... brioșele mele sunt un cadou pentru Mărțișor! :-)


Yummy food makes people happy!
- Larisa -

Un comentariu:

  1. Nici nu vreau sa imi imaginez cat pot fi de bune si aromate, ca lesin de pofta! Arata demential!!

    RăspundețiȘtergere