miercuri, 21 martie 2012

Dovlecei zucchini pane

         Dovleceii zucchini sunt acei dovlecei cu o coajă verde închis și un miez mai moale. Sunt excelenți pentru tocănițe, pane-uri sau chiar în supe, tăiați cubulețe. De această dată am optat pentru varianta de pane, folosind un amestec clasic de ou cu făină și condimente.
Dovleceii sunt așezați, după preparare, pe niște șervete uscate care absorb uleiul din pane. :-)

Ingrediente necesare:
- 1-2 dovlecei mari zucchini
- 2 ouă
- 200 grame făină
- vegeta, piper, sare
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit

Mod de pregătire:
- se curăță dovleceii și se taie felii grosuțe, de cca.1 cm grosime

- se pune sare peste feliile de dovlecel și se lasă toate feliile într-o farfurie să se scurgă (sarea absoarbe apa din dovlecei și vor fi mai buni ulterior, se vor prăji mai rapid și vor fi și mai crocanți, nu zemoși)

- după cam 20-30 de minute, timp în care au stat la scurs, se trec feliile prin amestecul de pane (se bat ouale cu vegeta, sare si piper, într-o farfurie adâncă / bol) și apoi prin făină, pe ambele părți

- după aceste 2 operațiuni, se pun feliile la prăjit, la foc mic, să nu se ardă, pe ambele părți

- ulterior prăjirii, se așează feliile pe o farfurie cu șervete uscate pe ea, care vor absorbi uleiul în exces.

Poftă bună!
- Yummy food makes people happy! -
- Larisa -

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu