vineri, 6 aprilie 2012

Soufflé de broccoli cu cașcaval

               Astăzi vă prezint un preparat delicios, consistent și sănătos, un souffle de broccoli cu cașcaval. Se prepară foarte ușor și este potrivit pentru masa de prânz sau pentru cină, după părerea mea. :-)



Ingredientele necesare:

- 1 broccoli mediu
- 200 grame paste cu ou / penne
- 4 albușuri de ou
- 1 legătură de ceapă verde
- 30 grame unt Lurpak nesărat pentru uns vasul yena (îl ungeți înainte de toți pașii de mai jos)
- 6 linguri de lapte
- 2 linguri de făină
- 300 grame cașcaval ras
- sare, piper după gust

Mod de pregătire:
- spălați și curățați cantitatea de broccoli pe care o aveți, dând la o parte frunzulițele inutile și murdăria
- puneți broccoli la fiert în apă cu puțină sare, iar din punctul de fierbere lăsați circa 4 minute la fiert

- în alt vas, puneți pastele la fiert, tot în apă cu sare (ale mele au fost paste lungi cu ou, au stat 13 minute)

- între timp, bateți albușurile spumă, apoi amestecați-le cu tot cașcavalul dat pe răzătoare și cu cele 2 linguri de făină pentru închegare, apoi adăugați laptele

- clătiți și stoarceți de apă tot broccoli-ul și apoi tăiați-l bucățele (nu pasat, căci va ieși piure)

- puneți un strat de broccoli în vasul yena, apoi un strat de amestec cu cașcaval, apoi un strat de cubulețe de ceapă verde, iar deasupra un strat de paste fierte (se repetă de 2 ori acest pas cu stratificarea)

- deasupra puneți cașcavalul ras, dacă v-a rămas (eu am păstrat puțin pentru topping)

- lăsați la cuptor 40-50 de minute, după cum vreți să se rumenească, mai mult sau mai puțin

- așa va arăta scos de la cuptor:

- și așa arată când deja începe să fie mâncat:


Poftă bună!
- Yummy food makes people happy! -
- Larisa - 





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu