miercuri, 15 februarie 2012

Pizza cu ton şi ananas

       A sosit vremea pentru o pizza, aşa că am optat pentru ananas şi ton, alături de alte cele (găsite pe ici, pe colo). A ieşit ceva foarte bun şi aluatul a fost minunat, dovedindu-se a fi uşor de făcut şi foarte crocant. Numai bun pentru o pizza consistentă şi cu o personalitate bine conturată! :-)
       
       Vorba lungă, sărăcia omului, aşa era? Tocmai de asta, să vedem ingredientele necesare:
- pentru aluat: 800 grame făină, 250 ml apă caldă, 1 cub drojdie proaspătă, 2 ouă, 4 linguri de ulei, 1 linguriţă de sare, 1 linguriţă de zahăr; dizolvaţi bine drojdia în apa caldă, apoi adăugaţi restul ingredientelor, cu grijă la făină, pe care o turnaţi în ploaie, după principiul "cât încape", până aveţi în mâini un aluat flexibil, uşor de modelat şi de întins mai târziu; lăsaţi aluatul cca. 1 oră la crescut, pe mine m-a uimit, aproape că ieşea prin prosopul cu care acoperisem castronul în care-l frământasem; după creştere, îl modelaţi bine-bine, apoi îl întindeţi în funcţie de tava pe care o s-o folosiţi.
        Important de precizat: aluatul de mai sus, referindu-mă mai ales la cantităţi, mi-a ajuns pentru pizza şi pentru o tartă cu mere şi vanilie, pe care o prezint într-un post viitor, aşa că înjumătăţiţi totul dacă doriţi doar o tavă mare de pizza! :-)
- pentru topping: o conservă de fulgi de ton în suc propriu, o conservă de ananas-cuburi, caşcaval sau brânză sărată, şuncă de Praga (cam 200 grame) tăiată cubuleţe, porumb baby murat, 5-6 ciuperci mari proaspete, condimente după gustul fiecăruia - sper că nu am uitat nimic, dar aici oricum se poate varia după preferinţe, se ştie!
         Se unge o tavă şi se pune (sau nu) hârtia de copt, se unge aluatul cu sos de roşii (eu am folosit şi nişte sos curry foarte bun) şi se aşează ingredientele. Se lasă la cuptor cam 50-60 minute, deci aproximativ 1 oră, apoi încă puţin la răcit şi e bună de mâncat. Poftă mare! :-)
         
         Yummy food makes people happy!
         - Larisa - 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu