miercuri, 15 februarie 2012

Tartă cu mere, scorțișoară şi cremă de vanilie

Din jumătate din aluatul prezentat în postarea anterioară, în care am pregătit o pizza cu ton şi ananas, am ales să prepar o tartă simplă şi rapidă, cu mere şi o cremă light, de vanilie. Nu voi mai relua reţeta pentru aluat, fiind aceeaşi, însă vă voi spune de ce aveţi nevoie pentru prepararea cremei:
- cremă: 1 ou întreg, 1 gălbenuş, 50 grame făină, 80 grame zahăr, 250 ml lapte, coaja rasă de la 2 lămâi, 1 plic vanilie, 1 esenţă de vanilie; pe lângă acestea, veţj mai avea nevoie de 4 mere mari decojite şi tăiate felii.
După ce aveţi aluatul, aşezaţi-l frumos într-o tavă rotundă, fiindcă feliile vor arăta mai frumos astfel. Pregătiţi feliuţele de măr şi puneţi-le în tavă, una peste alta, cam aşa:
După ce aţi ajuns să puneţi toate feliile de măr, preparaţi amestecul pentru cremă: amestecaţi într-un castron oul şi gălbenuşul, apoi turnaţi zahărul şi mixaţi până se topeşte şi obţineţi o cremă gălbuie. Se adaugă ulterior făina, în ploaie, coaja de la lămâile rase şi vanilia plus esenţa de vanilie. Abia apoi turnaţi laptele, puţin câte puţin, până rezultă o cremă omogenă, de nuanţă crem deschis. Turnaţi această compoziţie peste merele deja aşezate în tavă şi mai adăugaţi (opţional) puţin zahăr deasupra.
După cum vedeţi, eu am păstrat puţin aluat şi am decupat nişte fâşii subţiri şi lungi, pentru modelul de deasupra. A ieşit destul de drăguţ, aşa că eu spun că merită să păstraţi şi voi o bucată. Evident, dacă vă surâde ideea unui model simpatic deasupra tartei. Faceţi o impresie mai bună! :-)

Lăsaţi la cuptor circa 50 de minute, la foc mediu. Se poate mânca şi caldă, dar şi rece! E yummy!
P.S: Nu se supără nimeni dacă puneţi nişte scorţişoară rasă deasupra! Eu am pus. Apropo de mere și scorțișoară, asta ați ales la sondajul de pe blog, asta ați primit! :-) Soon, rețetele ocupante ale celorlalte locuri de pe podium!

Yummy food makes people smile!
- Larisa -

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu