luni, 3 decembrie 2012

Linte scăzută

     M-am gândit, după o lungă absență (justificată, ce-i drept!), să revin cu o postare ce înfățișează o mâncare ușor de gătit, foarte gustoasă și extrem de sănătoasă, sub forma unui fel de linte scăzută. Pentru toată treaba asta aveți nevoie de următoarele ingrediente


- o conservă de 800 grame de linte (eu am optat pentru lintea prefiartă, de la Carrefour, m-am înțeles chiar bine cu ea)
- ulei de măsline
- zeama de la 1 lămâie
- o ceapă mare și iute
- sare, piper (după gust)

După ce aveți toate ingredientele, nimic mai simplu. Puneți lintea din conservă la încălzit, într-un vas mediu, până dă un clocot. Bineînțeles, asta după ce ați scurs apa din recipient, în care a stat lintea noastră. 











După ce lintea s-a încălzit, scurgeți apa în exces. Într-un robot cuminte și ascultător, tocați ceapa deja curățată.







Ceapa e iute și trebuie tocată rapid, să nu-și piardă din proprietăți și nici să nu fie vărsate prea multe lacrimi.


După ce e tocată, se adaugă în robot uleiul de măsline (cam 4-5 linguri), sarea, piperul și abia apoi zeama de la o lămâie, proaspăt stoarsă.



    După ce ați adăugat și lintea, alături de toate ingredientele, mixați bine, până se ajunge la un amestec omogen. Mâncarea trebuie să aibă o textură moale, ca o pastă. Se servește cu grijă, călduță, alături de o felie de lămâie sau de niște frunzulițe de verdeață, după plăcerea fiecăruia.

Să fiți sănătoși, cu poftă mare!
Yummy food makes people happy.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu