duminică, 11 martie 2012

Ciuperci cu ananas și sos de curry

            A sosit rândul ciupercilor să fie băgate în seamă, mai ales fiindcă stăteau în frigider destul de supărate. Am cumpărat o caserolă de 1 kg de ciuperci albe și frumoase, din care consumasem doar câteva, atunci când am gătit vita cu ciupercuțe trase-n unt. Carevasăzică, cam 800 grame au rămas nefolosite. Iată că azi, totuși,  m-am gândit să le pun în centrul atenției voastre. :-)
            
              Ingredientele necesare:
- 800 grame ciuperci albe
- 300 ml apă rece
- sare, piper, oregano
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 4 linguri sos curry
- 4 rondele de ananas tăiate cubulețe

               Modul de pregătire:
- curățați și spălați ciupercile, apoi plasați-le în tigaia wok, împreună cu cei 100 ml de ulei și 300 ml apă, la foc mic, până scade apa

- adăugați sarea, piperul și oregano + lingurile de sos curry (dacă nu aveți sos curry, puteți folosi curry măcinat, la plic, căci în combinație cu apa, gustul va fi similar - nu și consistența sosului)
- când apa a scăzut și ciupercile sunt pătrunse de sos, puteți adăuga cubulețele de ananas 


- se mai lasă 5 minute la foc mic, apoi se poate închide

Poftă bună!
Yummy food makes people smile!
- Larisa -


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu