marți, 20 martie 2012

Mazăre cu piept de curcan/pui și morcovi

             Mi-era tare poftă de o mâncare de mazăre, ori cum spuneam când eram mai mică, de o mâncărică. 
Am optat pentru a găti o mâncare cu piept de curcan și morcovi, iar alegerea a fost una foarte bună, zic eu, având în vedere ce a ieșit și ce veți vedea acum! :-)



Ingrediente necesare:
- 200 grame piept de curcan
- 1 conservă 800 grame mazăre (din care 450 grame mazăre propriu-zisă, fără apa din conservă)
- 1 morcov mare
- 6 linguri ulei
- 2 căni apă (aprox. 600 ml)
- sare, piper
- tarhon, mentă verde
- 2 linguri sos de roșii
- 1 lingură sos de curry
- 1 lingură făină

Mod de pregătire:
- se taie cubulețe pieptul de curcan, se condimentează și se pune în wok-ul cu uleiul încins, până aproape se rumenesc cubulețele, căci atunci adăugăm și restul ingredientelor

- peste cubulețele de curcan se adaugă cubulețele de morcov și mazărea, condimentele și amestecul dintre 1 lingură făină și 100 ml apă caldă, până făina se diluează (asta va ajuta la îngroșarea sosului, dar nu excesiv)

- peste acestea, se toarnă cele 2 căni de apă și se lasă la foc mic, să scadă

- când aproape au scăzut de tot, se adaugă sosul de roșii si sosul de curry (opțional)
* sfat: încercați să nu uitați de tarhon, dă un gust excelent mâncării pe bază de pui!

Yummy food makes people happy!
- Larisa - 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu